Naantalin oppaat 50 vuotta - juhlavuosi oli täynnä tapahtumia

22.1.2024

Naantalin oppaat on elänyt juhlavuoden 2023 lähes poikkeustilassa, on juhlittu, matkustettu ja eletty kesä ilman Kultarantaa. Vuoden alussa aloitettiin virtuaalikultarannan harjoittelu, ja heti perään käynnistettiin uuden kylpyläkierroksen rakentaminen ja järjestettiin koulutus rooliopastamisesta. ”Olutta ja mennyttä” -kierros valmistui myös kesäksi.

Huhtikuussa (4.4.23) käytiin Forssassa esittämässä kutsu syksyn aluekokoukseen Naantaliin. Kevätkokouksen yhteydessä nostettiin malja 50-vuotiaan Naantalin oppaat ry:n kunniaksi ja syötiin ensimmäinen synttärikakku. Toukokuussa tehtiin sokkoretki. Kesällä opastettiin, valitettavasti poikkeuksellisen vähän, Kultarannan puute tuntui eikä suuri yleisö ihan vielä löytänyt uusia kierroksia.

Syyskuussa toteutui aluekokous, jonka ohjelma osoittautui kiinnostavaksi ja osallistujia tuli yli odotusten. Esiintyjätkin olivat ihan parhaasta päästä. Keräsimme päivästä kiitoksia.

Marraskuussa pidettiin kutsuvierassynttärit, vieraita tuli mukavan paljon ja tilaisuus oli onnistunut.

Joulukuussa käytiin Roomassa Birgitan jalanjäljilla, ikuisen kaupungin huikea historia ja kulttuuri melkein tyrmäsi meidät, onneksi birgittalaissisarten majoitus tarjosi rauhallisen levähdyksen.

Jouluun laskeuduttiin Mariavägenissä, nautittiin riisipuuroa ja glögiä ja omistautunut isäntäpari kertoi toiminnasta viehättävän tunnelmallisessa ympäristössä.

Sellainen oli Naantalin oppaiden vuosi 2023.

Kiitos kaikille mukana olleille, erityisesti ilahduttaa se, että jäsenet ovat monilukuisesti osallistuneet kaikkiin tilaisuuksiin. Ensi vuosi ei ehkä ole näin tapahtumarikas, mutta toivon uudelle vuodelle paljon lisää opastuksia ja aktiivista toimintaa edelleenkin.

Rauhallista joulua ja onnea uudelle vuodelle!

22.12.23

Puheenjohtaja Tuula